Předsevzetí
top of page

Předsevzetí



Leden, měsíc který je spojen s novými začátky.


Spousty z nás si dává každý rok předsevzetí - lépe jíst, více pít vodu, méně pít alkoholu, zhubnout, více číst, méně se stresovat, přestat kouřit, více cvičit, jógovat a meditovat… poznáváte se? Předsevzetí jsou krásná pomůcka pro dosažení vlastních cílů, ale velmi zrádná.

Máme na sebe obvykle velké nároky, dáváme si příliš mnoho předsevzetí najednou, obtížné nebo dokonce těžko splnitelné. A potom nastává zklamání a pocit nedostatečnosti. Jsme smutní, že se nám nedařilo hned od začátku a většinou to vzdáme a již nepokračujeme v tom, co jsme si v dobré vůli pro sebe stanovili.


Nebo naopak, když se nám naše předsevzetí daří, máme pocity výhry, úspěchu a radosti. Pokud se nám to daří, jsme šťastní a spokojení. Ale řekněme si upřímně, kolik z nás je takových? Podle vědců je úspěšných předsevzetí poskromnu. Dalo by se říct, že téměř 8 z 10 předsevzetí není dodrženo.


Jaký je klíč ve stanovení úspěšných předsevzetí? Malé, pomalé krůčky, snadno splnitelné úkoly.


Ale ono vlastně ani na těch předsevzetích nezáleží. Jsou to takové malé berličky, které nám buďto pomáhají, nebo nás zrazují.

Nezáleží na tom, kdy začneme, důležité je, že chceme začít a chceme být lepším.

Posouvat se dále a dělat něco pro sebe samého. Ať už pro vlastní lepší pocit, nebo pro dosažení úspěchu.


Pokud ke konci ledna cítíte smutek z toho, že se snad nedaří plnit vlastní cíle, nezoufejte, máte před sebou ještě 11 měsíců, přes 320 dnů a nespočet hodin.. a navíc, podle čínského kalendáře Nový rok začal teprve nedávno 😉 a právě čínský rok 2023, rok zajíce, nám slibuje a přináší příznivý čas na plnění přání, nalezení odpovědí a také na to, aby si každý mohl v životě dopřát to, po čem touží.


Úspěšný rok přeje Daniela

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page