Mantry obsahují tajné zprávy
top of page

Mantry obsahují tajné zprávy


Zvuk je silný – má efekt. Poslouchejte ostrý tón a sledujte, jak se vaše tělo odvrací, poslouchejte povzbuzující zvuky africké hudby a všimněte si, jak se cítíte oživeni a radostní, poslouchejte stálé zvuky mořských vln a zjistěte, jak se vaše srdce a dech ustálí a uklidní. Sanskrtské mantry vás hluboce ovlivňují. Působí jako vlny oceánu na vaše tělo a mysl. Když je zpíváte nebo je dokonce posloucháte, vaše energie se uklidňuje pouhým kliknutím do jejich uctivých světelných rytmů.


Pocit je důležitou součástí vědomého zvuku


Důležitým aspektem zpívání manter je cítit. O mantře můžete vědět všechno, ale pokud zapomenete cítit, zcela vám unikne podstata mantry.

Co je pocit v mantře? Je to zkušenost mantry na úrovni bez mysli. Jinými slovy, když zpíváte mantru a poté posloucháte, aniž byste se dostali do své myslící mysli, tomu říkám mantra. V tomto bezmyšlenkovitém ponoření se do zvuku budete vnímat hlubší vrstvy porozumění, ke kterým mantra chce, abyste měli přístup.


Být záměrný


Buďte ve své praxi úmyslní a pravidelně praktikujte meditaci mantry. Naučte se sedět se svou energií, aniž byste ji ztratili. Jen si sedněte a buďte se sebou. Čím více to budete praktikovat, tím více si mantra najde své místo, a přistane ve vás. Zaměřte se na tuto mantru a její zvuky. Přemýšlejte o tom, jako by ve středu zvuku, se kterým hledáte spojení, byla tajná zpráva. Ale jediný způsob, jak se k tomu dostat, je překonat svou mysl a cítit čistý zvuk.


Meditační cvičení mantry světelné duše (8 min)


Mantra k Lakshmi

OM

Śrīm Lakshmyai Namah

***

Úcta k bohyni Lakshmi

***

  • Každé ráno začněte svou mantru a meditační praxi Luminous Soul poslechem okolních zvuků kolem vás

  • Prociťte podlahu pod sebou

  • Zpívejte mantru Lakshmi 9x denně

  • Seďte tiše a sledujte svou energii a svou mysl

  • Tipy Manoramy:

Nehýbejte se, abyste měli smysl

Buď s tím

  • Poté začněte svůj den s energií a přítomností mantry ve svém srdci.


Autor: Manorama, Luminous Soul

Přeložila: Irena Hovorková, prosinec2022

Originál: https://sanskritstudies.org/mantras-contain-secret-messages

bottom of page